När ska man trumma för fullmånen?

Den 21 augusti inträffade fullmånen kl 03:44. Om man samlas för att trumma för månen klockan 20:00. Ska man då välja att trumma så nära den exakta fullmånen som möjligt? Då skulle man istället trumma den 20 augusti istället.

Min egen inställning är att man trummar när man ser att månen är full.

IMG_5580

Det har kommit in en del svar:

Först och främst menar man att man trummar när kan har lust och det känns rätt. Det finns inga ska eller måste.  Hur månen står är ju inte det viktigaste. Det viktigaste är att man gör vad som känns rätt och gör det med den intention som känns rätt. Jag tror det är viktigt att man har en intention eller en fråga när man trummar.

Om vi går tillbaka till ursprungsfrågan: När är det bäst att trumma för/med fullmånen? Där räknar man med tre dagar runt fullmånen som kraftfulla trumdagar. Det enklaste är helt enkelt att titta på månen är den full så är den full. Tittar man i en kalender istället så är det perioden 1 dag före fullmåne och en dag efter som är bra dagar.

Nymånen tycker jag själv är knepigare. Min åsikt är att det måste verkligen vara nymåne när man trummar för den. För ett tag sedan var det nymåne klockan 23:50. Tittar man i en kalender för den dagen står den markerad som en dag med nymåne. Då är det lätt att man bestämmer sig för att trumma den dagen. Klockan åtta är en vanlig tid som man samlas och trummar för månen. Det är bara det att den fortfarande är i nedan. Den har ännu inte vänt till en växande måne. Har man istället väntat till dagen efter hade man trummat till nymånen. Jag själv vill gärna se lite av den nya skäran. Jag väntar gärna någon dag efter att nymånen har inträffat för att fånga upp den nya kraften i nymånen.

© Somerled Karlsson

2 thoughts on “När ska man trumma för fullmånen?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

%d bloggers like this: